Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Un estudi de Transports constata que el 65% dels habitants de Riba-roja no realitza cap trajecte diari fora de la seua casa durant el confinament

L'informe està basat en les dades de les operadores de telefonia mòbil.

'VIA PÚBLICA I TRANSPORT' 21 d'abril de 2020

Un estudi del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana certifica que el 65% dels habitants de Riba-roja de Túria no realitza cap tipus de trajecte diari fora de la seua vivenda durant el confinament pel decret de l'Estat d'Alarma. L'anàlisi del govern central serveix per a mesurar el grau de compliment de les directrius fixades en el citat decret del govern sobre la mobilitat de les persones des del 15 de març.

L'informe ministerial està basat en les dades arreplegades per les diverses operadores de telefonia mòbil sobre el comportament dels ciutadans des de mitjans del mes passat. En el cas de Riba-roja els desplaçaments personals diaris s'han reduït en prop d'un 28% en només un mes d'anàlisi ja que mentre que al febrer el 37% dels habitants no realitzava cap tipus de trajecte exterior ara aquesta xifra ha augmentat fins al 65% a principis del mes d'abril.

Les xifres són concloents sobre la situació de confinament i el compromís de les persones de Riba-roja a l'hora d'acatar les directrius marcades fins al punt que el 18% dels ciutadans de la localitat fa més de dos trajectes diaris durant l'Estat d'Alarma, és a dir, un 21% menor respectes dels mateixos paràmetres que es realitzaven al febrer passat, amb un 39% de persones que realitzaven més de dos trajectes diaris fora de la seua vivenda.

L'estudi del Ministeri de Transports i Mobilitat fixa la seua atenció en el comportament personal durant un dia qualsevol del confinament, sobre les persones que es queden a casa sense eixir de la mateixa i aquelles que han efectuat més de dos trajectes en la mateixa jornada. Les dades extretes són una mitjana de la setmana en la qual van fixar la seua atenció, entre el 29 de març i el 5 d'abril.

L'informe del Govern d'Espanya detalla la definició de “viatge” o “trajecte” analitzat que pren per a això el paràmetre de la geolocalització a partir d'algunes activitats permeses com treballar, compres en els supermercats o en les farmàcies o la visita a un familiar vulnerable. D'aquesta forma, es constata que una gran majoria va complir amb les obligacions derivades del decret de l'Estat d'Alarma.

En el cas genèric d'Espanya, les xifres són esclaridores amb un 60% d'espanyols que es queden a casa diàriament durant el confinament, un altre 20% fa una eixida com a màxim al dia i un altre 20% restant fa dos viatges o més en el mateix període de temps. Aquestes xifres s'incrementen fins al 66% de confinament diari durant els caps de setmana.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha agraït “l'excel·lent comportament i l'enorme grau de civisme que han demostrat els nostres ciutadans a l'hora de complir totes les directrius que es deriven de l'Estat d'Alarma per a quedar-se a casa sense eixir ja que aquesta mesura s'ha constatat com la millor solució per a véncer a la pandèmia per complet”.