Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

(2002) 'Fiestas y festeros, cofradías e imágenes: un recorrido didáctico por las imágenes de la iglesia parroquial de Ribarroja del Túria. Fiestas patronales Cristo 2002' - Rf 20020705-010-040-007-1897_2002

(1)
CALATAYUD CASES, José Vicente (maquetació i co-autor); JARABÚ CLEMENTE, Enrique; BOIX BOIX, José Andrés: “Fiestas y festeros, cofradías e imágenes: un recorrido didáctico por las imágenes de la iglesia parroquial de Ribarroja del Túria. Fiestas patronales Cristo 2002”. Clavaris del Santíssim Crist dels Afligits 2002, Riba-roja. 40 pp.
 
NOTES:
- Una vegada més un treball conjunt, en esta ocasió amb la intervenció, a més de la d’Enrique Jarabú, de José Andrés Boix, vicari parroquial en aquells anys.
- Va ser José Manuel Raga qui va tindre un especial interés, junt amb la resta de Clavaris de l’any, en que es realitzara alguna publicació, relacionada amb la parròquia i l’església, en ocasió de la festes patronals a manera de present o regal per als festers que van col·laborar amb la festa eixe any 2002. Per esta mateixa raó esta és una publicació probablement desconeguda per a la gran majoria i que ara, quinze anys després, es posa a disposició pública. Pel que acabem de dir ens trobem davant d’una publicació “rara i curiosa” ja que a penes va circular a causa de la xicoteta quantitat de còpies que es van fer.
- La publicació es va realitzar en molt poc de temps i es va tractar a manera de fitxes didàctiques apaïsades, aconseguint dos qüestions: per un costat les confraries locals i el seu cicle festiu i per un altre les imatges que es podien contemplar en un recorregut didàctic de l’església parroquial semblant a què havíem presentat, a tot color en aquella ocasió, com a annex al llibre de Riba-roja a través de la seua història IV referit a les pintures murals. En l’església parroquial es poden trobar, com es veurà imatges de diverses devocions lligades a confraries, però també la patrona i diverses representacions del Crist.
- Com succeïx amb els PDFs que publiquem este és el PDF de l’original en Word enviat a la impremta, per la qual cosa no figura ni el D.L. ni la impremta, que si figuren lògicament en la publicació i que són respectivament: V-2898-2002 i Gràfiques Viceber.
- He comprovat que la numeració atribuïda a cada imatge no apareix correlativa en la publicació, però actualment no sé a què es deu i si va tindre alguna intencionalitat en el seu moment o, més probablement va ser un error provocat per la peculiar edició que vaig utilitzar, directament en Word, i que em va donar molts problemes i que al final “se’m va colar” inadvertidament, com ens succeïx moltes vegades actualment amb l’autocorrector dels mòbils.

Paraules clau:
Enrique Jarabú – José Andrés Boix - arxiu metropolità de l’arquebisbat de València - Segle XIX - Segle XX